Update 8 December

De afgelopen weken waren heel gevarieerd. We hadden bezoek van Bertwin uit Nederland. Hij drong er sterk op aan dat er bij zijn volgende bezoek een “state of the art” kampvuur plek moet zijn. Weer meer werk om uit te voeren… Mijn idee is om er dan ook gekijk maar een scouting reunie van te maken. Zijn er meer reislustige (ex)scouts die dat leuk zouden vinden?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De gemeente heeft de openbare weg aangepakt. Heel handig in het regenseizoen, dus eerst werd het een grote blubberboel waar niet doorheen te komen was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gelukkig was het daarna weer wat droger en kreeg de hele weg een soort grindlaag. We zijn weer van alle kanten bereikbaar en dat is erg prettig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cris is druk met het aanleggen van een moestuin direct naast het huis. Dat hadden we jaren geleden al moeten doen, maar sommige dingen leer je pas echt door ervaring.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommige delen naast het huis zijn wat aan de steile kant, dus een keermuur van gestapelde rotsen helpt de boel stabiel te houden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De varkens hadden een nieuw veld. Drie weken geleden zag het er zo uit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drie weken later was er weinig meer over van de planten en is alles omgewoeld. Dat geeft een beeld van hoeveel werk een paar varkens doen. Deze vier gaan de komende weken richting slager en dan is het onze beurt om ook hier terrassen aan te leggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om ze te kunnen afvoeren en voor nieuw onderdak voor twee zwangere zeugen bouwen we weer een nieuwe stal naast het veld hierboven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze Engelse website hebben we vernieuwd. Die site bedient een ander publiek dan ons sponsor blog, en het werd allemaal te onoverzichtelijk. Zoals het nu is voldoet het beter.

New_layout_site

Verder was het behoorlijk druk de afgelopen weken. Veel geplant omdat het regen seizoen begonnen was. Van de gemeente La Mesa hadden we 15 nieuwe mango boompjes gekregen, daar staat inmiddels ook de helft van in de grond. Verder koffie, bananen, sinaasappel en cacao geplant. Begonnen aan nieuwe terrassen….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een aantal varkens geslacht en verwerkt / verkocht. Een beetje werk kunnen doen aan de bouw van de permanente stal, waar we eigenlijk liever gelijk slaapkamers voor bezoekers van willen maken… Maar zien hoe of dat uitpakt. Herstel van de water afvoer van de weg, nadat de werkzaamheden gedaan waren. Naar Bogota geweest voor een nieuw paspoort. Genoeg te doen gehad.

Tot slot een mooie foto van een nieuw wespennest in aanbouw. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2017 zit er bijna op en we zijn weer een jaar verder. We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Dit bericht werd geplaatst in sponsor updates. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie